manege-rca

Manege RCA

5 sterrenManege RCA is een FNRS ruitersportcentrum. Je vindt bij ons kwaliteit, veiligheid en een ruim aanbod aan paardensport. Ieder FNRS ruitersportcentrum heeft naast een aantal sterren ook een veiligheidscertificaat. Het FNRS ruiterpaspoort geeft toegang tot alle FNRS ruiteropleidingen. Het is een landelijk erkend registratiebewijs van je rijvaardigheidsniveau en staat voor opleidingen op niveau. Je kunt bij een FNRS  bedrijf genieten van de paardensport in een veilige omgeving.

Vanaf de leeftijd van 6 jaar kun je bij ons rijlessen volgen. Wij geven les aan reguliere lesklanten maar ook aan mensen met een (lichte) beperking. Vanaf de leeftijd van 7 jaar kun je bij ons terecht voor een ruiterspelweek (dagkamp) en vanaf 12 jaar voor ruiterkamp (Logeerkamp). Er worden vanuit de manege allerlei  activiteiten georganiseerd kijk als je nieuwsgierig bent maar eens op onze zeer uitgebreide wedstrijd en  aktiviteitenkalender. Voor springliefhebbers is er ‘s zomers springparcours. En verder zijn er natuurlijk alle gebruikelijke manege activiteiten. Manege R.C.A. ligt direct aan het 6100 ha. grote natuurgebied het ‘Drents-Friese Wold’ met vele gemarkeerde ruiter, men, wandel en fietsroutes. Meer dan 120 km paden voeren door bossen, veengebieden, zandverstuivingen en langs vennen, waar een heerlijke rit te paard of op de fiets kan worden onderbroken, voor een lunch te midden van deze prachtige natuur.


 

Opleidingen op verschillende niveau’s

Wij proberen je een goede complete leerzame maar vooral ook leuke ruiteropleiding te geven. Je begint met de basis, daarbij hoort hoe je moet omgaan met je paard of pony. Daarna begin je met de basis van het paardrijden: Hoe je in balans zit en hoe je het paard de juiste hulpen geeft. En zo ga je stap voor stap verder. Je kunt bij ons veel leren op het gebied van dressuur, springen en buiten rijden. Het ruiterpaspoort wat hierboven al even genoemd werd, wordt stap voor stap gevuld met stempels als bewijs van bekwaamheid in de verschillende disciplines. 


 

Gediplomeerde instructeurs

Onze instructeurs zijn gediplomeerd. Zij volgen jaarlijks specialisatiecursussen en worden door de FNRS bijgeschoold. Ze maken van elke paardrijles een leerzame les waar jij heel veel plezier aan beleeft. Zo wordt elke paardrijles een les waar je echt naar uitkijkt. Onze doelstelling is om jou met plezier te laten paardrijden en je te ontwikkelen van beginnende ruiter tot gevorderde paardensporter.


 

Veiligheid op de manege

Wij beschikken over een veiligheidscertificaat van de Stichting Veilige Paardensport. Dit veiligheidscertificaat garandeert dat wij voldoen aan bepaalde basiseisen voor een veilige beoefening van de paardensport. Zo wordt er gekeken naar de veiligheid van de accommodatie, maar ook naar dragen van een veiligheidshelm, gediplomeerde instructeurs, onderhoud aan zadels en hoofdstellen en ongevallenregistratie.


 

De paarden

De paarden waar wij mee werken zijn voornamelijk KWPN’ers (sportpaard) en de pony’s Welsch  (sportpony).    Onze paarden en pony’s zijn misschien wel net zo enthousiast als hun berijders om een heerlijke buitenrit te gaan maken. De lessen voor zowel beginners als voor (ver)gevorderden worden door gediplomeerde instructeurs verzorgd.  Het buitenritten seizoen duurt bij ons ongeveer van eind april tot eind oktober, natuurlijk zijn we een beetje afhankelijk van het weer.  Wij rijden alleen buitenritten met geoefende ruiters. Ook onze ruiters met een beperking genieten vanaf de paardenrug van het bos wat direct aan de manege grenst  Maximaal gewicht ruiters is 95 kg. Ook kunnen er bij ons paarden worden beleerd en is er de mogelijkheid om een eigen paard mee te brengen of te stallen.

bak